Poľský minister spravodlivosti odstúpil pre zbrojný preukaz

NETKY.SK • 30 Apríl 2015, 13:45 • 2 min
Poľský minister spravodlivosti odstúpil pre zbrojný preukaz

VARŠAVA - Poľský minister spravodlivosti Cezary Grabarczyk odstúpil v súvislosti s pochybnosťami o tom, či získal zákonným spôsobom zbrojný preukaz.

slovakia

left justify in out

Stal sa tak prvým odchádzajúcim členom stredopravicovej vlády na čele s Ewou Kopaczovou, ktorá začala úradovať v septembri a krajinu má doviesť k parlamentným voľbám naplánovaným na tohtoročnú jeseň. Grabarczyka minulý týždeň vypočúvala prokuratúra vo veci oprávnenia na držbu osobnej zbrane, ktoré získal od jednotky polície v meste Lodž podozrivej z ich vydávania významným osobnostiam bez vykonania potrebných skúšok.

 

Člen Kopaczovej strany Občianska platforma tvrdí, že nepodvádzal, napriek tomu sa však rozhodol odstúpiť, keďže "o ministrovi spravodlivosti by nemali byť žiadne pochybnosti". Premiérka jeho demisiu prijala v stredu neskoro večer.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona