Poľský minister je terčom posmechu: Vymyslel novú krajinu

NETKY.SK • 12 Január 2017, 06:30 • 2 min
Poľský minister je terčom posmechu: Vymyslel novú krajinu

VARŠAVA - Terčom množstva posmešných poznámok sa dnes na sociálnych sieťach stal poľský minister zahraničných vecí Witold Waszczykowski. Vyslúžil si ich tvrdením, že sa počas svojej nedávnej cesty do USA stretol okrem iného aj s predstaviteľom krajiny "San Escobar".

slovakia

left justify in out

Waszczykowski bol tento týždeň na pracovnej ceste v New Yorku, kde loboval za to, aby Poľsko získalo v rokoch 2018-19 kreslo v Bezpečnostnej rade OSN. Novinárom ešte v utorok povedal, že absolvoval stretnutia s predstaviteľmi takmer 20 krajín, a to "po prvýkrát v histórii (poľskej) diplomacie" vrátane karibských štátov. Následne priblížil, že sa stretol "napríklad s predstaviteľmi takých krajín ako Belize či San Escobar".

 



Nijaký štát z názvom San Escobar samozrejme neexistuje. Waszczykowskému sa podľa jeho hovorkyne Joanna Wajdovej jednoducho len pošmykol jazyk a v skutočnosti chcel zmieniť ostrovný štát Svätý Krištof a Nevis (v španielčine San Cristóbal y Nieves). "Po 22 hodinách v lietadle... sa vám predsa môže pošmyknúť jazyk," dodal na svoju obranu samotný Waszczykowski.

 

Ani táto reakcia však už nezastavila najrôznejšie vtipy, ktoré sa na sociálnych sieťach a najmä na Twitteri šírili na adresu ministra pod hashtagom #SanEscobar. Užívatelia pritom vymysleli ako vlajku, tak aj správy z neexistujúcej krajiny. V jednom z príspevkov na Twitteri sa napríklad píše, že San Escobar "plne podporuje kandidatúru Poľska do Bezpečnostnej rady OSN".

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona