Poľský minister dopravy podal demisiu, lebo nepriznal náramkové hodinky

NETKY.SK • 16 November 2013, 06:20 • 2 min
Poľský minister dopravy podal demisiu, lebo nepriznal náramkové hodinky

VARŠAVA - Predseda poľskej vlády Donald Tusk prijal v piatok demisiu ministra dopravy po tom, čo vyšetrovanie prokuratúry preukázalo, že minister vo svojom majetkovom priznaní neuviedol, že vlastní drahé náramkové hodinky. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Minister Slawomir Nowak zo svojej funkcie odstúpil po tom, čo prokurátor požiadal o zrušenie jeho imunity, aby ho mohol vypočuť. Predseda vlády Tusk vyhlásil, že Nowaka rád zoberie späť do vlády, ak vyšetrovanie dopadne v jeho prospech.

Prípad ministra Nowaka vrhol ďalší tieň na Tuskovu vládnucu Občiansku platformu (PO), ktorá je už dlhšie pod paľbou kritiky za netransparentné politické praktiky. Strana sa pred parlamentnými voľbami naplánovanými na rok 2015 snaží vylepšiť si imidž. Prokuratúra začala prípad ministra Nowaka vyšetrovať už v máji, a to na základe obvinení, že drahé náramkové hodinky neuviedol vo svojom majetkovom priznaní. Nowakove hodinky majú podľa vyšetrovateľov cenu 2500 eur, zatiaľ čo poľské médiá hovoria až o 4000 eurách.

Majetkové priznania sú v rámci boja proti korupcii povinní podávať všetci poľskí štátni predstavitelia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies