Poľský miliardár sa zaujíma o pivovary SABMilleru v strednej a východnej Európe

NETKY.SK • 16 September 2016, 17:14 • 2 min
Poľský miliardár sa zaujíma o pivovary SABMilleru v strednej a východnej Európe

VARŠAVA - Poľský miliardár Sebastian Kulczyk by sa mohol spojiť so súkromnými investičnými fondmi v snahe získať pivovary koncernu SABMiller strednej a východnej Európy. Uviedol to vo štvrtok (15.9.) poľský denník Puls Biznesu s odvolaním sa na nemenované zdroje. Informáciu prevzala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

AB InBev, vlastník značiek Budweiser či Stella Artois, sa ponúkol, že predá všetky európske pivovary SABMilleru (vrátane pivovarov na Slovensku, v Česku, Poľsku, Maďarsku a v Rumunsku), aby získal súhlas regulačných úradov s jeho prevzatím. Fúzia oboch pivovarníckych gigantov - svetovej jednoty a dvojky je najväčšia v histórii korporácií.

 

Puls Biznesu vo svojom článku tvrdí, že Sebastian Kulczyk, ktorý momentálne vlastní 1,5-% podiel SABMilleru, by sa mohol spojiť so súkromnými fondmi, aby dokázal splniť cenové požiadavky AB InBev.

 

Spoločnosť Kulczyk Investments poľského miliardára sa k článku v novinách nevyjadrila. Podľa varšavského denníka jej potenciálnymi partnermi by sa mohli stať investičné fondy Advent International, KKR, BC Partners, CVC a Mid Europa Partners.

 

SABMiller vlastní v Európe známe značky, v Čechách je to napríklad Pilsner Urquell, v Poľsku Lech a Tyskie a v Maďarsku Dreher. Možnými záujemcami o kúpu pivovarov SABMilleru v regióne, ktorých cena sa odhaduje na 5 až 7 miliárd eur, sú tiež spoločnosti China Resources Enterprises, japonská Asahi a Kirin a česká R2G.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies