Poľský kňaz vyučoval žiakov o mučeníctve: Ukázal im brutálne video IS

NETKY.SK • 2 Apríl 2015, 06:31 • 2 min
Poľský kňaz vyučoval žiakov o mučeníctve: Ukázal im brutálne video IS

VARŠAVA - Rímskokatolíckeho kňaza kritizovali v Poľsku za to, že ukazoval stredoškolským študentom na hodine náboženstva necenzurované video, na ktorom militanti organizácie Islamský štát (IS) odrezávajú hlavy egyptským kresťanom.

slovakia

left justify in out

Poľská televízna stanica TVN24 dnes informovala, že škola aj cirkevné úrady v meste Štetín oficiálne napomenuli kňaza za to, že študentom desiateho ročníka ukázal také rozrušujúce zábery. Kňaz Krzysztof Jeruzalski pustil video pred Veľkou nocou v rámci vyučovania o kresťanskom mučeníctve.

 

Agentúra AP s odvolaním sa na poľské médiá informovala, že niektorí rodičia sa na to sťažovali, hoci jedna študentka duchovného bránila. Pre TVN24 vyhlásila, že kňaz dal študentom možnosť odísť z triedy.

 

Brutálne video zachytáva militantov v čiernom oblečení a čiernych kuklách, ako vo februári v Líbyi odrezávajú hlavy 21 egyptským koptským kresťanom.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona