Poľský jaskyniar sa zranil po páde v hĺbke 250 metrov

NETKY.SK • 14 August 2014, 17:30 • 2 min
Poľský jaskyniar sa zranil po páde v hĺbke 250 metrov

ABTENAU - Na vyslobodení poľského jaskyniara, ktorý si v jaskyni v rakúskom Salzbursku po niekoľkometrovom páde v hĺbke okolo 250 metrov spôsobil ťažké zranenia, pracuje dnes popoludní prvých viac ako 70 záchranárov nielen z okolia, ale aj z ďalších regiónov alpskej republiky a nemeckého Bavorska.

slovakia

left justify in out

Iba niekoľko týždňov po náročnej záchrannej akcii v Berchtesgadenských Alpách, kde sa po šiestich dňoch podarilo dostať na povrch zraneného nemeckého jaskyniara Johanna Westhausera , ktorý uviazol v hĺbke 1000 metrov, tak čaká na sčasti rovnakých špecialistov ďalší tvrdý oriešok.
     

Ani experti sa zatiaľ nechcú vyjadrovať k trvaniu záchrannej akcie v jaskyni, ku ktorej vchodu sa museli dnes vybrať pešky, pretože leží v nadmorskej výške 2120 metrov a silná oblačnosť znemožňovala prelet do tejto lokality.
     

Nie sú známe ani okolnosti, za ktorých došlo k nehode.
     

Záchranárov alarmovala časť nešťastníkových krajanov, ktorá vystúpila v ranných hodinách na povrch. Druhá časť celkove šesťčlennej skupiny zostala so zraneným, ktorý vraj utrpel fraktúry dolných končatín, zlomeniny v bedrovej oblasti, ale aj zranenia hrudného koša. Zdravotný stav mladšieho muža je však stabilizovaný, informovala tlačová agentúra APA s odvolaním sa na šéfa záchranárov Wilfrieda Seidla, ktorý vzhľadom na zlepšenie meteorologickej situácie v oblasti dúfa, že sa ešte dnes večer dostane do jaskyne aj lekár.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies