Poľský inštitút vystavuje unikátnu čipku

NETKY.SK • 19 Máj 2015, 15:59 • 2 min
Poľský inštitút vystavuje unikátnu čipku

BRATISLAVA - Unikátnu čipku zapísanú do Guinessovej knihy rekordov možno oddnes až do piatka vidieť v sídle Poľského inštitútu na Námestí SNP 27 v Bratislave.

slovakia

left justify in out

Koniakowská čipka predstavená v Bratislave je najväčšia a jedinečná čipka na svete, agentúru SITA o tom informoval Martin Múranica z programového oddelenia Poľského inštitútu. Čipka má priemer päť metrov, jej autorky na ňu použili 50 kilometrov bavlnených nití a viac ako 8 000 motívov a na čipke pracovali vyše pol roka. V Poľskom inštitúte je pre verejnosť ku krátkej výstave unikátnej čipky pripravený aj sprievodný program. V stredu a vo štvrtok sa od 9:00 do 17:00 a v piatok od 9:00 do 15:00 sa na výstave dá zapojiť do háčkovacieho workshopu.

 

Ako na svojom webe informuje spoluorganizátor výstavy, Ústredie ľudovej umeleckej výroby, "čipka z Koniakowa, malej beskydskej dedinky na juhu Poľska, je vo svete jedinečná. Špecifikom čipky je využitie veľkého počtu rastlinných motívov". Výstava je pripravená v rámci projektu "Lacy Visegrad", ktorý realizuje Stredisko kultúry v Istebnej a podporil ho Medzinárodný vyšehradský fond. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies