Poľský gang vykradol v Česku 859 domov

NETKY.SK • 19 Júl 2013, 19:02 • 2 min
Poľský gang vykradol v Česku 859 domov

PRAHA - Kriminalisti z Hradca Králové zadržali štvoricu Poliakov vo veku 19-37 rokov, ktorá je podozrivá, že v priebehu uplynulých štyroch rokov vykradla na celom území ČR 859 rodinných domov. Do vybratých objektov sa páchatelia dostávali zväčša v nočných hodinách navŕtaním okenných rámov alebo balkónových dverí, informoval portál Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

Korisť zlodejov tvorili zväčša peniaze, zlato a šperky, len v ojedinelých prípadoch fotoaparáty a krátke strelné zbrane. Celková páchateľmi spôsobená škoda prevyšuje 35 miliónov Kč. Prvé prípady na konte tejto organizovanej skupiny zaznamenala polícia v apríli 2009 v okolí Trutnova, neskôr sa však páchatelia presunuli aj do iných krajov ČR.

Páchatelia postupovali podľa policajných zdrojov mimoriadne sofistikovane. Pripravovali si už vopred únikové trasy a disponovali aj modernou technikou, vrátane prístrojov na nočné videnie. Boli maskovaní a aj odevy mali prispôsobené trestnej činnosti.

Česká polícia zadržala v súvislosti s vyšetrovaním tejto série trestných činov celkom osem ľudí, z toho štyroch na hraničných priechodoch na severe krajiny. Štyroch zo zadržaných napokon prepustila na slobodu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona