Poľský exprezident Walesa pochoval v Gdansku svojho syna Przemyslawa

NETKY.SK • 13 Január 2017, 13:50 • 2 min
Poľský exprezident Walesa pochoval v Gdansku svojho syna Przemyslawa

VARŠAVA - Bývalý poľský prezident a zakladateľ hnutia Solidarita Lech Walesa sa dnes poslednýkrát rozlúčil so svojím zosnulým synom. Przemyslawa Walesu (43) našli uplynulú nedeľu večer mŕtveho v jeho byte v Gdansku - meste, z ktorého rodina Walesových pochádzala a v ktorom sa dnes konal aj pohreb.

slovakia

left justify in out

Bývalý 73-ročný politik a laureát Nobelovej ceny za mier o svojom zármutku počas uplynulých dní na verejnosti neprehovoril. Dnes sa však v krátkom príspevku na sociálnej sieti Facebook poďakoval všetkým, ktorí pri ňom aj jeho rodine v týchto ťažkých chvíľach stáli.

Przemyslav bol tretím z ôsmich Walesových detí - štyroch synov a štyroch dcér. Tento niekdajší pohraničník bol dvojnásobným otcom a mal za sebou problémy s alkoholom i dva rozvody.

Bez známok života ho v jeho byte našiel jeden z príbuzných. Príčina jeho úmrtia zatiaľ známa nie je, po súdnej pitve však úrady vylúčili ako samovraždu, tak aj cudzie zavinenie.

2 20 lsi rsc

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies