Poľský exprezident Kwašniewski: Toto je koniec Británie

NETKY.SK • 24 Jún 2016, 12:24 • 2 min
Poľský exprezident Kwašniewski: Toto je koniec Británie

VARŠAVA - Odchod Británie z Európskej únie vyvolá chaos v Európe, uviedol dnes bývalý poľský prezident Aleksander Kwašniewski.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Toto je koniec Británie," povedal vo vysielaní rozhlasovej stanice RMF. Kwašniewski bol prezidentom Poľska, keď sa v roku 2004 stalo členom Európskej únie, pripomenula tlačová agentúra DPA.


"EÚ, ktorú sme mali týchto posledných 12 šťastných rokov, už nebude... Vstupujeme do obdobia chaosu, šokov a nepredvídateľných následkov," vyhlásil.


Hoci je výsledok referenda poľutovaniahodný, poľské ministerstvo zahraničných vecí uviedlo, že Británia "má ako zvrchovaná krajina právo rozhodnúť o svojej budúcnosti v EÚ".


Ministerstvo sa tiež vyjadrilo, že namiesto kritizovania britského hlasovania by referendum malo mobilizovať k akcii v čase, keď "možno v rade členských krajín vidieť rozčarovanie a stratu dôvery v EÚ a európsku integráciu".



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies