Poľský expremiér Kaczynski varuje Európu, migranti prinášajú nebezpečné choroby

NETKY.SK • 14 Október 2015, 14:46 • 2 min
Poľský expremiér Kaczynski varuje Európu, migranti prinášajú nebezpečné choroby

VARŠAVA - Bývalý poľský premiér Jaroslaw Kaczynski vyhlásil, že migranti prichádzajúci do Európy prinášajú choroby, ktoré môžu uškodiť tunajším obyvateľom. Informovala o tom dnes tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Expremiérove slová dnes vyvolali ostrú kritiku poľského ľavicového politika Janusza Palikota. Ten ich označil za rasistické výroky, za ktoré "by sa nemusel hanbiť" ani Adolf Hitler. Kaczynski, ktorého opozičná strana Právo a spravodlivosť (PiS) podľa očakávania zvíťazí v parlamentných voľbách naplánovaných na 25. októbra, povedal v utorok voličom v meste Maków Mazowiecki: "Už sú náznaky mimoriadnej situácie. Objavili sa prípady veľmi nebezpečných chorôb, ktoré sa v Európe už dávno nevyskytujú: cholera na gréckych ostrovoch; dyzentéria vo Viedni; rôzne druhy parazitov; prvoky, ktoré nie sú v tele týchto ľudí nebezpečné, ale mohli by byť nebezpečné tu."

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies