Poľský colníci zadržali miilón 'českých' kondómov vyrobených v Číne

NETKY.SK • 27 Jún 2013, 15:36 • 2 min
Poľský colníci zadržali miilón 'českých' kondómov vyrobených v Číne

GDYŇA - Lodnú zásielku s vyše miliónom falošných kondómov vyrobených v Číne pod značkou českého výrobcu zadržali colníci v poľskom prístave Gdyňa. Kondómy v hodnote takmer 50.000 eur smerovali do distribučného centra v Poľsku, informoval dnes britský denník Telegraph.

slovakia

left justify in out

Zhabaním sfalšovaných "českých" kondómov pribudla ďalšia značka na rozsiahly zoznam napodobenín vyrábaných v Číne, ako sú Gucci či iPhone. Hovorca colnej správy v Gdyni Marcin Daczko povedal, že pozornosť colníkov nepritiahol samotný tovar, ale jeho pôvod. "V zásade kontrolujeme dodávky z niektorých krajín viac ako iné," konštatoval.

Čínska polícia zadržala v máji pri záťahu v prevádzke v provincii Fu-ťien 4,6 milióna falošných kondómov značiek Durex a Contex. Testy ukázali, že boli pokryté lacným lubrikantom. Iné kondómy boli plné dier a vyrobené z nekvalitného materiálu, ktorý sa trhal, uviedol Telegraph. 

Zdravotníci varovali, že napodobeniny značkových kondómov neochránia pred neželaným tehotenstvom a sexuálne prenosnými chorobami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies