Poľsku a Slovensku ubudol súper, Barcelona nebude kandidovať na ZOH 2022

NETKY.SK • 25 Október 2013, 13:56 • 2 min
Poľsku a Slovensku ubudol súper, Barcelona nebude kandidovať na ZOH 2022

BARCELONA - Barcelona sa nebude uchádzať o usporiadanie zimnej olympiády v roku 2022, o ktorú prejavili záujem aj Poľsko so Slovenskom. Podľa slov primátora katalánskej metropoly Xaviera Triasa sa chce mesto sústrediť na prípravu kandidatúry na ZOH 2026. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

"Nie je reálne, aby Barcelone pridelili ZOH 2022. Utvrdili ma v tom rozhovory s poslancami z rôznych politických strán združených v mestskom zastupiteľstve, rozhovory so španielskom vládou i s Medzinárodným olympijským výborom. Mesto musí sústrediť všetky sily na to, aby pripravilo silnú kandidatúru na usporiadanie ZOH 2026. Máme veľkú šancu, že v Barcelone a Pyrenejách bude zimná olympiáda a nemôžeme si ju nechať ujsť pomedzi prsty," povedal starosta Barcelony - dejiska OH 1992.

Prvým oficiálnym uchádzačom o ZOH 2022 sa v auguste stala kazašská metropola Almaty. Záujem usporiadať olympiádu okrem Poľska a Slovenska deklarovali aj Ukrajina, Oslo a Mníchov. O dejisku hier sa rozhodne v roku 2015.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona