Poľsko zvažuje zákaz dovozu uhlia z Ruska

NETKY.SK • 15 August 2014, 08:41 • 2 min
Poľsko zvažuje zákaz dovozu uhlia z Ruska

VARŠAVA - Poľsko zvažuje zavedenie sankcií na import ruského uhlia.

slovakia

left justify in out

Vo štvrtok to vyhlásil poľský minister zahraničných vecí Radoslaw Sikorski. "Čo sa týka uhlia, príde významné odzrkadlenie,“ odpovedal Sikorski na otázku novinárov o výzvach na embargo importovaného uhlia z Ruska.

 

Ďalšie detaily však neuviedol. Poľsko v rámci EÚ patrí k najotvorenejším podporovateľom tvrdších sankcií voči Rusku vzhľadom na situáciu na Ukrajine. Poľsko má taktiež vlastnú ťažbu uhlia, ktorá ruskému importovanému uhliu konkuruje.

 

Rusko s účinnosťou od 1. augusta zakázalo dovoz väčšiny ovocia a zeleniny z Poľska. Informoval o tom Ruský úrad veterinárnej a potravinovej správy (VPSS). Úrad obmedzenia zdôvodnil porušením bezpečnostných predpisov, súvislosť s najnovšími sankciami

 

EÚ odmietol. EK označila postup ruských úradov za prekvapujúci a uviedla, že rozhodnutie preskúma. Poľsko v auguste avizovalo, že sa obráti na Svetovú obchodnú organizáciu a podá proti tomuto rozhodnutiu sťažnosť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies