Poľsko zdržuje príliv migrantov do EÚ na východných hraniciach, vyhlásil novozvolený premiér

NETKY.SK • 9 December 2017, 20:42 • 2 min
Poľsko zdržuje príliv migrantov do EÚ na východných hraniciach, vyhlásil novozvolený premiér

VARŠAVA - Sotva sa ujal úradu a už zaútočil na Ukrajinu a EÚ. Poľsko pomáha Európskej Únii odstrániť napätie na východnej strane, keď prevzalo na seba ukrajinských utečencov, lenže Európska komisia neodpovedá vďačnosťou poľskej strane.

slovakia

left justify in out

O tom vyhlásil nový poľsky premiér vo svojom prejave v prezidentskom paláci, Mateusz Moravetsky. Informuje Vesti.ru.  "Poľsko prijíma ukrajinských utečencov a pomáha odstraňovať napätie na východnej strane Európskej Únie. Európska Komisia si to nevšíma, preto začneme poukazovať našim partnerom na tieto fakty," povedal premiér.

 

Tiež poznamenal, že rozhodnutie prijímať alebo neprijímať utečencov je výsledok Poľska, a tiež vyhlásil, že jeho krajina prijala veľmi veľa utečencov z Ukrajiny, kde pretrváva vojna. "Európska komisia ako keby nevidela, že na východe Ukrajiny je vojna, že tam zomierajú tisíce ludi," bol pobúrený Moravetsky.

 

Taktiež vyhodnotil hrozby EÚ zastaviť prácu štrukturálnych fondov za to, že Poľsko neprijíma utečencov. Nazval Poľsko hrdým, dôležitým a veľkým národom, počet ktorého bude rásť, premiér povedal, že "neumožní tento druh vydierania" zo strany Európskej Únie.

 

Okrem toho, Moravetsky je presvedčený, že vzťahy s Ukrajinou je potrebné stavať na historickej pravde a vyhlásil, že "nemalo by sa zabúdať na takéto udalosti ako genocída na Volyni". Stojí za zmienku, že "utečencami" poľské úrady volajú ukrajinských migrujúcich robotníkov, prevažne žijúcich v západnej Ukrajine s výnimkou tých, ktorí sa skrývajú v Poľske pred náborom do ukrajinskej armády .



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies