Poľsko: Výbuch balíčka nájdeného v autobuse zranil vo Vroclave jedného človeka

NETKY.SK • 19 Máj 2016, 17:21 • 2 min
Poľsko: Výbuch balíčka nájdeného v autobuse zranil vo Vroclave jedného človeka

VROCLAV - Výbuch malého balíčka, ktorý vodič mestského autobusu v poľskom Vroclave našiel ležať vo vozidle, zranil dnes jednu osobu. Balíček vybuchol vonku na chodníku, kam ho vodič vyniesol, povedal vo vysielaní televízie TVN24 požiarnik Krzysztof Gielsa.

slovakia

left justify in out

Poľskí policajti intenzívne pátrajú po osobe, ktorá zrejme zanechala v autobuse MHD vo Vroclave podozrivý predmet pripomínajúci asi trojlitrový tlakový hrniec, ktorý bol bezprostredne po tom, čo ho vodič vyniesol z vozidla, zdrojom menšej explózie.


Doterajšie poznatky vyšetrovateľov naznačujú, že v hrnci bola zmes kovového materiálu a trhavín, vyplýva z informácií spravodajskej televízie TVN24 a portálu GazetaWroclawska.pl.
Pri explózii utrpela zranenia úlomkom podľa doterajších informácií jedna osoba.


Kriminalisti majú už nielen predstavu o páchateľovi, ale aj jeho konkrétny popis, pretože bezpečnostná kamera zachytila osobu v kapucni, ktorá nastúpila do autobusu a zanechala tam spomínaný predmet, pričom na najbližšej zastávke z autobusu vystúpila.


Vďaka duchaprítomnosti vodiča sme sa vyhli tragédii, konštatovala hovorkyňa vroclavského dopravného podniku Agnieszka Korzeniowská.

 

Hovorkyňa vroclavskej autobusovej dopravy Agnieszka Korzeniowská povedala, že zranenú osobu zasiahol kus nádoby, ktorá explodovala.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies