Poľsko si vydýchlo: Muž v Lodži nemá ebolu, ukázal prvý z krvných testov

NETKY.SK • 14 Október 2014, 10:20 • 2 min
Poľsko si vydýchlo: Muž v Lodži nemá ebolu, ukázal prvý z krvných testov

LODŽ - Tridsaťjedenročný Poliak, hospitalizovaný v Lodži s podozrením na ebolu, smrtiaci vírus v tele nemá. Ukázal to prvý z testov krvi, informovala dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na predstaviteľa poľského zdravotníctva.

slovakia

left justify in out

Poliaka izolovali v stredopoľskom meste Lodž po tom, ako sa uňho prejavili symptómy. Muž lekárom povedal, že počas návštevy Nemecka prišiel do styku s ľuďmi zo západoafrickej Guiney, kde sa vírus eboly vyskytuje.

 

"Testujeme teraz vzorky pacientovej krvi. Prvá vzorka bola negatívna, dve ďalšie ešte testujeme," citoval Reuters Jana Bondara, hovorcu poľského hlavného inšpektorátu hygieny. Konečné výsledky podľa jeho slov očakávajú v priebehu tohto dňa.

 

Podľa poľských zdravotníkov je nepravdepodobné, že by muž bol nakazený vírusom eboly; vyjadrili sa, že ho testujú čisto v rámci prevencie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies