Poľsko sa nezúčastní na útoku v Sýrii, Irak vyhlásil stav najvyššej pohotovosti

NETKY.SK • 28 August 2013, 15:17 • 2 min
Poľsko sa nezúčastní na útoku v Sýrii, Irak vyhlásil stav najvyššej pohotovosti

VARŠAVA/BAGDAD - Poľský premiér Donald Tusk dnes oznámil, že Poľsko sa "neplánuje zúčastniť na žiadnom druhu intervencie v Sýrii". Informovala o tom tlačová agentúra AP.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Pribúdajú náznaky, že Spojené štáty a ich spojenci sa pripravujú na skorú represívnu vojenskú akciu v Sýrii, kde chcú potrestať vládu prezidenta Bašára Asada za minulotýždňové použitie chemických zbraní proti civilistom na predmestí metropoly Damask. Pri útoku zahynuli stovky ľudí.

Tusk v tejto súvislosti uviedol, že jeho vláda nie je presvedčená, že úder "zločiny" zastaví. "Dnes nikto na svete, ani ja, nemá pripravené riešenie, ako prerušiť túto reťaz zločinov v Sýrii," dodal. Na zostrujúcu sa situáciu zareagoval aj Irak. Svoje bezpečnostné sily uviedol do stavu najvyššej pohotovosti pred očakávaným medzinárodným zásahom v Sýrii. Informáciu dnes oznámil iracký premiér Núrí Málikí, ktorého citovala agentúra Reuters.

"Všetky politické a bezpečnostné sily v Bagdade, provinciách a po celom Iraku majú vyhlásený najvyšší stupeň pohotovosti," povedal Málikí v pravidelnom týždennom televíznom vyhlásení, ktoré sa tentoraz zameriavalo prevažne na Sýriu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona