Poľsko sa lúči s kamionistom zabitým v Berlíne

NETKY.SK • 30 December 2016, 13:42 • 2 min
Poľsko sa lúči s kamionistom zabitým v Berlíne

BANIE Príbuzní, priatelia a ďalší smútoční hostia sa dnes zišli v obci Banie na severozápade Poľska, aby sa naposledy rozlúčili s poľským vodičom kamiónu zabitým počas útoku na vianočné trhy v Berlíne.

slovakia

left justify in out

Na smútočnom obrade v miestnom kostole, prebiehajúcom za prísnych bezpečnostných opatrení, sa zúčastnil aj poľský prezident Andrzej Duda. Pred kostolom plným ľudí stála aj skupina kamionistov, ktorí na počesť svojho zabitého kolegu Lukasza Urbana (37) trúbili na klaksóny.

 

Urbanove pozostatky po obradoch spočinú na miestnom cintoríne.

 

Poľského kamionistu našli 19. decembra po teroristickom útoku, na ktorý páchateľ využil jeho vozidlo, v kabíne vozidla bez známok života, a to so strelnou ranou na hlave.

 

Tisíce ľudí preto podporujú iniciatívu, aby nemecký spolkový prezident Joachim Gauck udelil Poliakovi in memoriam vysoké štátne vyznamenanie - Spolkový kríž za zásluhy.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona