Poľsko - Rusko 1:1, Orlica s druhom remízou

NETKY.SK • 13 Jún 2012, 10:09 • 2 min
Poľsko - Rusko 1:1, Orlica s druhom remízou

Poľsko - Rusko 1 1, Orlica s druhom remízou - Futbal Poľská futbalová reprezentácia remizovala v utorok v atraktívnom zápase A-skupiny majstrovstiev Európy 2012 s Ruskom 1 1. Domáci hráči tak majú na konte dva body za dve remízy a v poslednom súboji skupi

slovakia

left justify in out

img

Poľská futbalová reprezentácia remizovala v utorok v atraktívnom zápase A-skupiny majstrovstiev Európy 2012 s Ruskom 1:1. Domáci hráči tak majú na konte dva body za dve remízy a v poslednom súboji skupiny v sobotu 16. júna si to o postup do štvrťfinále rozdajú s Českom, ktoré zdolalo Grékov 2:1.
      Na čele tabuľky je so 4 bodmi "zborná", obhajca bronzu z minulého šampionátu sa na záver skupiny stretne s Grékmi. Ešte nik nestratil nádej na postup, Rusom stačí na štvrťfinále v poslednom súboji bod, Česi postúpia ak zdolajú Poľsko, prípadne remizujú, to však Rusi nesmú prehrať s Grékmi.
      Hoci domáci na vypredanom varšavskom štadióne začali lepšie a počas úvodných 20 minút mali dobré šance, skóre otvoril jeho tretím gólom na šampionáte Alan Dzagojev v 37. minúte hlavou po priamom kope Andreja Aršavina. "Orlica" vyrovnala v 57. minúte po nekompromisnej strele kapitána Jakuba Blaszczykowského. Rusi nevyužili šancu výhrou postúpiť ako prvé mužstvo medzi elitnú osmičku turnaja.
      
      A-skupina, 2. kolo:
      Poľsko - Rusko 1:1 (0:1)
      Góly: 57. Blaszczykowski - 37. Dzagojev. Rozhodcovia: Stark - Salver, Pickel (všetci Nem.), ŽK: Lewandowski, Polanski - Denisov, Dzagojev, 58.000 divákov (vypredané).
      zostavy a striedania:
      Poľsko: Tyton - Piszczek, Wasilewski, Perquis, Boenisch - Dudka (73. Mierzejewski), Polanski (85. Matuszcyk) - Blaszczykowski, Murawski, Obraniak (90.+3 Brožek) - Lewandowski
      Rusko: Malafejev - Aňukov, Berezuckij, Ignaševič, Žirkov - Širokov, Denisov, Zyrjanov - Dzagojev (80. Izmailov), Keržakov (70. Pavľučenko), Aršavin

      Ruský tréner Dick Advocaat postavil na trávnik vypredaného varšavského štadióna rovnakú zostavu ako v úvodnom súboji s Českom (4:1). Jeho trénerský kolega Franciszek Smuda poslal do bránky hrdinu súboja s Gréckom Przemyslawa Tytona a Dariusz Dudka vymenil krídelníka Macieja Rybusa, pričom Ludovic Obraniak začal na ľavom kraji zálohy.
      Poliaci rovnako ako proti Grékom začali lepšie, dostali favorita pod tlak a mohli ísť do vedenia v 7. minúte. Obraniak zahral dobre priamy kop, zakrútenú loptu na päťke jemne usmerňoval Boenisch, ale Malafejev zázračne loptu odvrátil. O štyri minúty strieľal veľmi nebezpečne Lewandowski nad horný roh ruskej brány. V 18. minúte dal gól Polanski, ale bol v ofsajde. Po 20 minútach sa hra vyrovnala a Rusi postupne začínali vystrkovať rožky. Keržakov hľadal v 27. minúte centrom Aršavina, toho ale obranca odblokoval. O desať minút už ale "zborná" udrela, Aršavin pekne zahral priamy kop a zakrútenú loptu hlavou poslal do siete Dzagojev. Odpovedať sa snažil peknou strelou Blaszczykowski, ale Malafejev sa natiahol a nebezpečný pokus zlikvidoval.
      Aj do druhého dejstva vstúpili lepšie domáci a hneď mohol vyrovnať Lewandowski, rútil sa na Malafejeva a urobil mu kľučku, ale šancu nedotiahol do úspešného konca. Potom hlavičkoval nad Perquis. Rusi vyčkávali na rozhodujúcu kontru, hrozil najmä ofenzívny Žirkov, ale v 57. minúte udreli domáci. Po rýchlom útoku sa dostal cez Ignaševiča k tvrdému a presnému zakončeniu kapitán Blaszczykowski a Malafejev nemal na jeho krížnu strelu do horného rohu žiadny nárok. V týchto momentoch sa hral veľmi zaujímavý futbal, v 68. minúte si pekne s Keržakovom narazil Dzagojev, ale nesadla mu strela a Tyton zachránil. Na druhej strane sa mohol hrdinom stať Polanski, ktorý zakončil v ťažkej pozícii z uhla dobre, ale ešte lepšie zasiahol Malafejev. V posledných fázach zápasu sa už nik nedokázal presadiť, a zrodila sa zaslúžená remíza. Poliaci na európskom šampionáte stále čakajú na prvú výhru.

      hlasy:
      Dick Advocaat, tréner Ruska: "Mali sme viac držania lopty a kontrolovali sme zápas. Ale nepremenili sme viaceré dobré šance. Nemám však žiadne pochybnosti, že budeme s Grékmi bodovať a postúpime do štvrťfinále. Dnes to pre nás nebolo ľahké, Poliakov hnalo dopredu 40.000 fanúšikov."

      Jakub Blaszczykowski, kapitán Poľska a autor gólu: "Dosiahli sme remízu s Ruskom, to nie je zlý výsledok. Mali sme svoje šance v útoku, mali sme ich premeniť. Teraz v zápase s Českom musíme náš krok zvládnuť. Nebudeme to mať proti nim ľahké, pretože sme v dvoch zápasoch vyčerpali veľa síl. Ale takéto problémy majú aj ostatné mužstvá."

      Andrej Aršavin, kapitán Ruska: "Po vyrovnaní sme už nehrali dobre. Dali sme Poliakom veľa priestoru na rýchle kontry. Po tom, ako sme hrali v závere, musíme byť s deľbou bodov spokojní."

      tabuľka A-skupiny:
      1. Rusko    2  1  1  0   5:2  4
      2. Česko    2  1  0  1   3:5  3
      3. Poľsko   2  0  2  0   2:2  2
      4. Grécko   2  0  1  1   2:3  1  


Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies