Poľsko pripravuje úpravu, ktorá umožní zadržiavať migrantov v táboroch

NETKY.SK • 14 Apríl 2017, 09:27 • 2 min
Poľsko pripravuje úpravu, ktorá umožní zadržiavať migrantov v táboroch

VARŠAVA - V Poľsku sa pracuje na legislatívnej úprave, ktorá by umožnila v budúcnosti zadržiavať žiadateľov o azyl v táboroch neďaleko štátnych hraníc krajiny. Vyplýva to z informácií, ktoré poskytol prostredníctvom tamojšej televízie a rozhlasu minister vnútra Mariusz Blaszczak.

slovakia

left justify in out

"Mojou úlohou je garantovať bezpečnosť Poľska," vyhlásil minister. Naznačil pritom, že kontajnerové tábory ohradené ostnatým drôtom slúžia dobre Maďarsku, aj keď Budapešť čelí v tejto súvislosti kritike OSN. Vyhol sa ale priamej odpovedi na otázku, či chce Varšava nasledovať maďarský príklad.

Poľsko, ktoré vlani vydalo pracovné povolenia viac ako miliónu Ukrajincov, na rozdiel od Maďarska nie je konfrontované s náporom migrantov z Afriky a Blízkeho východu.

Podľa Blaszczakových slov sa však musí pripraviť aj na možný zlý scenár v podobe masy migrantov usilujúcej sa o vstup do krajiny, aj keď minister osobne dúfa, že k tomu nedôjde.

Šéf rezortu vnútra v tejto súvislosti poznamenal, že akceptovanie plánu Európskej únie na prerozdeľovanie migrantov by pre Poľsko predstavovalo bezpečnostné riziko. V krajine "nedošlo k teroristickým útokom, pretože terajšia vláda vycúvala zo záväzkov, ktoré akceptoval predchádzajúci vládny kabinet, a to, že prijme tisícky migrantov označovaných za utečencov," formuloval Blaszczak.





 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies