Poľsko pošle opäť do Maďarska policajtov, ktorí pomôžu strážiť hranice

NETKY.SK • 11 Júl 2016, 18:11 • 2 min
Poľsko pošle opäť do Maďarska policajtov, ktorí pomôžu strážiť hranice

BUDAPEŠŤ/VARŠAVA - Poľsko pošle opäť do Maďarska kontingent policajtov na podporu ochrany štátnych hraníc.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry MTI to poľský minister vnútra Mariusz Blaszczak vyhlásil dnes po tom, ako sa vo Varšave stretli šéfovia rezortov vnútra krajín Vyšehradskej štvorky (V4) - Česka, Maďarska, Poľska a Slovenska.

Blasczak pre MTI uviedol, že maďarský minister vnútra Sándor Pintér prijal predmetnú ponuku Poľska. O jej detailoch ešte rokujú, dodal.

 

"V Maďarsku začiatkom júla začal platiť nový systém ochrany hraníc a v záujme jeho dodržiavania, ako aj jeho medzinárodného uplatnenia sme sa obrátili so žiadosťou o pomoc na vyšehradských partnerov," povedal Pintér.

 

Vyše 40 poľských pohraničníkov sa vlani v novembri podieľalo na zintenzívnení ochrany maďarsko-srbskej štátnej hranice. V Maďarsku už v zmysle dohody krajín V4 pôsobili policajné a armádne kontingenty aj z Česka a zo Slovenska.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies