Poľsko plánuje výstavbu plynovodu do Dánska a ďalej do Nórska

NETKY.SK • 21 Marec 2016, 13:50 • 2 min
Poľsko plánuje výstavbu plynovodu do Dánska a ďalej do Nórska

VARŠAVA - Poľsko potrebuje viac zdrojov plynu, aspoň dva alebo tri. To je aj dôvod, prečo sa vláda rozhodla dať zelenú projektu nového Baltického plynovodu, ktorý spojí Poľsko cez Dánsko s Nórskom.

slovakia

left justify in out

Oznámil to dnes Janusz Kowalski, zástupca generálneho riaditeľa poľského plynárenského koncernu PGNiG na konferencii expertov z plynárenského priemyslu vo Varšave. Informovala o tom agentúra PAP.

 

"Výstavba plynovodu sa pravdepodobne uskutoční v rokoch 2020-21 a celý investičný projekt by mal byť hotový do konca roka 2022," vyhlásil Kowalski, podľa ktorého projekt bude "atraktívny", keď dovoz plynu do Poľska dosiahne približne 7 miliárd kubických metrov.

 

Baltický plynovod spojí po dne mora poľskú sieť potrubí s dánskou. Budúci prevádzkovatelia chcú do konca tohto roka pripraviť štúdiu o uskutočniteľnosti projektu, ktorým bude možné prepravovať plyn z Nórska.

 

Kowalski uviedol tiež, že PGNiG má záujem aj o ďalšie projekty v Nórsku. "Nevylučujeme akvizície v Nórsku. Je to v súlade s naším plánom vybudovať koridor do Nórska," povedal Kowalski.

 

Poľsko má nový terminál na skvapalnený plyn (LNG) v meste Swinoujscie na severovýchode krajiny, ale to nestačí, skonštatoval na konferencii Piotr Naimski, zástupca poľskej vlády pre energetickú infraštruktúru.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies