Poľsko očakáva tento rok rekordnú emigráciu, odísť chce 1,27 milióna mladých

NETKY.SK • 27 Apríl 2015, 12:55 • 2 min
Poľsko očakáva tento rok rekordnú emigráciu, odísť chce 1,27 milióna mladých

VARŠAVA - Poľsko chce tento rok opustiť 1,27 milióna Poliakov, čo by bola rekordná emigrácia, napísal dnes denník Metro. Celkový počet poľských emigrantov by tak dosiahol rekordné tri milióny, citovala ho tlačová agentúra PAP.

slovakia

left justify in out

Ich hlavným cieľom je Británia, kde už žije 642.000 Poliakov, ktorých prilákali možnosti zamestnania a oveľa vyššie mzdy ako v Poľsku. Z opýtaných, ktorí plánujú opustiť Poľsko počas najbližších 12 mesiacov, 78 percent uviedlo, že ich dôvodom je túžba zarobiť viac peňazí. 
     

Ďalšie dôvody, ktoré ich motivujú k odchodu z Poľska, sú vyššia životná úroveň (44 percent opýtaných), lepšie možnosti rozvoja kariéry (37 percent), nedostatok vhodného zamestnania v Poľsku (37 percent), príležitosť cestovať a vidieť svet (35 percent) a lepšia zdravotná starostlivosť (29 percent). Vyplýva to z prieskumu nadnárodnej pracovnej agentúry Work Service, píše PAP.
     

Poliaci pracujú v zahraničí v reštauráciách, hoteloch, na stavbách a v maloobchode. Krajinu však podľa tohto prieskumu opúšťajú aj inžinieri, lekári a opatrovateľky starajúce sa o starých ľudí, vrátane zdravotných sestier.
     

Plných 63 percent tých, ktorí chcú z Poľska odísť, je vo veku do 35 rokov, sumarizuje PAP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona