Poľsko nevstúpi do eurozóny v roku 2015

NETKY.SK • 31 Január 2012, 08:30 • 2 min
Poľsko nevstúpi do eurozóny v roku 2015

Poľsko nevstúpi do eurozóny v roku 2015 - Svet Poľský minister financií Jacek Rostowski dnes počas konania summitu EÚ v Bruseli opakovane zdôraznil, že Poľsko sa nestane ďalším členom eurozóny do konca roku 2015. Neočakávame, že prijmeme euro v roku 2015.

slovakia

left justify in out

img

Poľský minister financií Jacek Rostowski dnes počas konania summitu EÚ v Bruseli opakovane zdôraznil, že Poľsko sa nestane ďalším členom eurozóny do konca roku 2015.
      „Neočakávame, že prijmeme euro v roku 2015. Dovoľte, aby som to povedal ešte raz: Nevstúpime do eurozóny v roku 2015. Očakávame, že dovtedy splníme všetky potrebné kritériá fiškálneho paktu, pretože náš deficit by dovtedy mal klesnúť pod hranicu jedného percenta,“ povedal Rostowski pred novinármi v Bruseli.
      S poukázaním na budúci nízky deficit dodal, že týmto Poľsko splní jednu z najťažších podmienok novej fiškálnej dohody.
      Rostowski dodal, že poľská istota o nepričlenení sa do európskej menovej únie odteraz o tri roky nevyplýva z fiškálnych aspektov, ale skôr z politických a inštitucionálnych. Citoval v tejto súvislosti predošlé slová poľského premiéra Donalda Tuska, ktorý vyjadril obavy z možného delenia Európy na dva tábory – eurozónu a tých druhých, v časoch, keď EÚ musí predniesť čo najviac dôkazov o svojej jednote. Dôkazov, ktoré majú upokojiť predovšetkým svetové finančné trhy.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies