Poľsko nevpustí na svoje územie skupinu 200 Čečencov

NETKY.SK • 31 August 2016, 13:28 • 2 min
Poľsko nevpustí na svoje územie skupinu 200 Čečencov

VARŠAVA - Poľsko sa nepoddá nátlaku a nevpustí na svoje územie skupinu Čečencov, ktorí sa utáborili v bieloruskom pohraničnom meste Brest a požadujú, aby mohli s poľskými úradmi hovoriť o azylovej politike krajiny.Vyhlásil to poľský minister vnútra Mariusz Blaszczak, ktorého dnes citovala agentúra PAP.

slovakia

left justify in out

Skupina približne 200 Čečencov prišla podľa bieloruských médií na hraničný priechod do Brestu v pondelok. Od poľskej strany požadovali vysvetlenie, komu Varšava udeľuje štatút utečenca.

 

"Nepoddáme sa nátlaku tých, ktorí chcú vyvolať migračnú krízu," vyhlásil Blaszczak. Podľa neho sú Čečenci na ceste do západnej Európy a snažia sa cez Poľsko otvoriť novú migračnú trasu.

 

Odmietnutie ich vstupu zdôvodnil minister tým, že Čečenci by mohli pre Poľsko predstavovať nebezpečenstvo terorizmu. Zdôraznil, že v Čečensku momentálne nezúri ani vojenský konflikt, a preto títo ľudia nie sú oprávnení na získanie azylu.

 

Blaszczak tiež podotkol, že čečenský líder Ramzan Kadyrov je blízkym spojencom Ruska, s ktorým má Poľsko dlhodobo naštrbené vzájomné historické i súčasné vzťahy.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona