Poľsko je pripravené predávať zbrane Ukrajine

NETKY.SK • 3 Február 2015, 18:29 • 2 min
Poľsko je pripravené predávať zbrane Ukrajine

VARŠAVA - Poľsko je pripravené predávať zbrane susednej Ukrajine. Uviedol to dnes hovorca poľského ministra zahraničných vecí Marcin Wojciechowski, ktorého citovala agentúra AP.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Výrok prichádza v čase, keď USA zvažujú poskytnutie arzenálu Kyjevu, podporujúc jeho boj proti proruským separatistom.
     

Americký prezident Barack Obama momentálne prehodnocuje svoj odpor voči dodávaniu obranných zbraní Ukrajine. To môže naznačovať znepokojenie Washingtonu, že ekonomické sankcie uvalené voči Rusku nie sú dostatočne efektívne na zastavenie už takmer rok trvajúceho vojenského konfliktu na juhovýchodnej Ukrajine.
     

Nemecká kancelárka Angela Merkelová v pondelok uviedla, že Berlín neposkytne Ukrajine zbrane. Podľa vlastných slov je totiž presvedčená o tom, že konflikt by sa mal riešiť prostredníctvom vyjednávania a sankcií, a nie pomocou vojenských prostriedkov. V prípade zhoršenia situácie nevylučuje ani sprísnenie sankcií.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies