Poľsko dočasne obnoví hraničné kontroly so susedmi zo Schengenu

NETKY.SK • 7 November 2018, 19:05 • 2 min
Poľsko dočasne obnoví hraničné kontroly so susedmi zo Schengenu

VARŠAVA - Poľsko sa chystá na štátnych hraniciach s Nemeckom, ČR, SR a Litvou obnoviť dočasne hraničné kontroly, aby zaistilo nerušený priebeh Konferencie Organizácie Spojených národov o zmenách klímy, ktorej dejiskom budú Katovice v dňoch 3.-14. decembra.

slovakia

left justify in out

Kontroly by sa na vnútroschengenských hraničných úsekoch mali dočasne zaviesť na obdobie od 22. novembra do 16. decembra.

 

Vyplýva to z už skôr medializovaného projektu rezortu vnútra vo Varšave, ako aj informácie, ktorú s odvolaním sa na zdroje nemeckej spolkovej polície priniesol v stredu internetový server rbb24.de.

 

Podľa informácií z Berlína je možné, že kontroly poľských orgánov zavinia zdržanie na hraničných priechodoch, pričom cestujúci musia rátať s kontrolami nielen na cestách a diaľniciach, ale aj v námorných prístavoch a letiskách, či v riečnych prístavoch na Odre a Nise.

 

Vstup na poľské územie cez tzv. zelenú hranicu bude dočasne zakázaný. Cestujúci z Poľska do Nemecka sa nebudú podrobovať kontrolám.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona