Poľsko čelí rekordnému náporu imigrantov z východnej Európy

NETKY.SK • 25 Október 2013, 17:43 • 2 min
Poľsko čelí rekordnému náporu imigrantov z východnej Európy

VARŠAVA - Poľské hranice čelia rekordnému náporu imigrantov z východnej Európy. Úrady za jeden a pol roka odmietli vstup do krajiny 52.000 osobám, najmä ruským občanom čečenskej národnosti, ako aj Ukrajincom, Bulharom a Gruzíncom. S odvolaním sa na denník Rzeczpospolita o tom dnes informovala tlačová agentúra PAP.

slovakia

left justify in out

"Tisíce cudzincov vraciame z našej východnej hranice najmä preto, že dané osoby nemajú platné víza alebo povolenie pre pobyt v Schengenskom priestore," uviedla hovorkyňa pohraničnej stráže Agnieszka Goliasová. "Mnohé z týchto osôb sa preukazujú falošnými pozvánkami poľských spoločností alebo nemajú pri sebe dostatočné financie na pobyt v krajine," dodala.

Vlnu migrantov z východu zaznamenal taktiež cudzinecký úrad, ktorý za tento rok dostal dosiaľ približne 14.000 žiadostí o udelenie štatútu utečenca. "Ich počet je dvojnásobne vyšší ako vlani," uviedol riaditeľ cudzineckého úradu Rafal Rogala, pričom dodal, že 83 percent z celkového počtu žiadostí podali ruskí občania čečenskej národnosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona