Poľsko by teraz zo vstupu do eurozóny neťažilo, tvrdí Belka

NETKY.SK • 23 December 2014, 09:40 • 2 min
Poľsko by teraz zo vstupu do eurozóny neťažilo, tvrdí Belka

VARŠAVA - Poľsko by v súčasnosti vstupom do eurozóny nezískalo. Šéf poľskej centrálnej banky Marek Belka to vyhlásil v pondelok.

slovakia

left justify in out

Podľa jeho slov si musí menová únia najprv vyriešiť ekonomické problémy. "Nebolo by to lepšie, keďže by sme sa zbavili dôležitých nástrojov monetárnej politiky. Odhliadnuc od toho má eurozóna naďalej nevyriešené problémy," povedal Belka pre stanicu TVN24 BiS.

 

Poľsko sa k vstupu do eurozóny zaviazalo v roku 2004, keď sa stalo členom EÚ. Poľská vláda však trvá na tom, že skôr než spoločná európska mena nahradí poľský zlotý, musí eurozóna podstúpiť reformy a ozdraviť sa. 

 

Poľský vicepremiér Janusz Piechocinski v októbri vyhlásil, že v Poľsku sa spoločná európska mena sa začne používať najskôr po roku 2020. Podľa Piechocinskeho by mal v otázke prijatia eura existovať konsenzus medzi hlavnými politickými stranami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies