Poľskí potravinári zvolili novú marketingovú stratégiu

NETKY.SK • 15 Jún 2015, 11:32 • 2 min
Poľskí potravinári zvolili novú marketingovú stratégiu

PRAHA/VARŠAVA - Poľskí výrobcovia potravín začali v Česku bojovať s nelichotivou povesťou lacnej nekvality. Jej prekonanie spájajú s marketingovou stratégiou výrobkov kvalitného a ekologického farmárskeho jedla. Informuje o tom na internetovej stránke spravodajský kanál Českej televízie ČT24.

slovakia

left justify in out

Novou stratégiou chcú zaujať českých zákazníkov, ktorí sú po potravinárskych škandáloch z minulých rokov k potravinám z Poľska čiastočne zdržanliví. Do Prahy priviezli na dva dni to najlepšie, čo dokážu vyrobiť. Poľskí potravinári vyrazili do boja s heslom Svet má chuť na poľské jedlo. Chcú zaujať domácimi údeninami, hovädzím mäsom, alebo rozdávaním čerstvého ovocia.

 

V tomto desaťročí poľským potravinárom v Česku urobili zlé meno škandály ako tie, že do výrobkov dávali technickú soľ namiesto kuchynskej, či pokazené vajíčka v prášku. Poľská strana napriek opakovaným výzvam nechcelo poskytnúť informácie o sporných potravinách, u ktorých jestvovala možnosť, že sa mohli dostať do Česka.

 

Asi najrizikovejšou kategóriou medzi poľskými výrobkami sú cukrovinky. Takmer 40 % všetkých poľských nevyhovujúcich potravín pochádza práve z tejto kategórie. Po nich sú najspornejšie džemy. V januári 2013 oznámila česká poľnohospodárska a potravinárska inšpekcia informovala, že na českom trhu sa objavili poľské oblátky, ktoré mohli obsahovať jed na potkany.

 

Z českej produkcie vyvážanej do Poľska robia najväčšie problémy mäsiarske výrobky. V zozname najväčších prehreškov zaberajú tretinu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies