Poľskí poslanci budú mať možnosť absolvovať vojenský výcvik

NETKY.SK • 5 Marec 2015, 18:00 • 2 min
Poľskí poslanci budú mať možnosť absolvovať vojenský výcvik

VARŠAVA - Predseda poľského parlamentu Radek Sikorski vo štvrtok informoval, že poslanci dostanú možnosť absolvovať vojenský výcvik.

slovakia

left justify in out

Ako povedal, súčasné „nepokojné časy si to vyžadujú“. Poľskí predstavitelia dávajú opakovane najavo znepokojenie nad dianím na susednej Ukrajine, kde sa do konfliktu medzi vládou a separatistami zapája aj Rusko. Sikorski a minister obrany Tomasz Siemoniak sa preto rozhodli dať zákonodarcom šancu na vojenský výcvik, ktorý by sa mohol uskutočniť v máji tohto roku. Poslanci by tak podľa Sikorského išli príkladom mladým Poliakom a ukázali im, že „treba byť pripravený na obranu svojej vlasti“. Minister Siemoniak nedávno vyzval mužov vo veku 18 až 50 rokov, aby dobrovoľne podstúpili vojenský výcvik. Poľská profesionálna armáda pozostáva z 85 000 mužov a ďalších 20 000 záložníkov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona