Poľskí pohraničníci sa vo štvrtok vydajú do Maďarska, aby tam strážili hranice

NETKY.SK • 5 November 2015, 09:35 • 2 min
Poľskí pohraničníci sa vo štvrtok vydajú do Maďarska, aby tam strážili hranice

VARŠAVA - Viac ako 40 poľských pohraničníkov zamieri vo štvrtok do Maďarska, kde by sa mali podieľať na zintenzívnení ochrany maďarsko-srbskej štátnej hranice.

slovakia

left justify in out

Informáciu priniesli dnes večer poľské médiá s odvolaním sa na hovorkyňu poľskej pohraničnej stráže Joannu Rokickú.

 

Aktéri poľskej pomoci Maďarsku v súvislosti s pretrvávajúcou krízou okolo utečencov sa v spolupráci s maďarskými policajtmi budú koncentrovať na prevenciu ilegálneho narušovania štátnej hranice, na monitorovanie situácie a odovzdávanie informácií maďarskej strane, v prípadných operáciách však nebudú nasadení. Ich mandát vyprší 3. decembra.

 

Poľské médiá už skôr informovali, že poľskí pohraničníci budú vybavení nielen piatimi terénnymi vozidlami, ale aj rovnakým počtom zariadení na nočné videnie.

 

V Maďarsku už v zmysle dohody krajín Vyšehradskej štvorky pôsobia policajné a armádne kontingenty z ČR, ako aj zo Slovenska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies