Poľskí "kibici" vypískali svojich, Mak: Našou zásluhou, mohlo byť 5:0

NETKY.SK • 16 November 2013, 10:33 • 2 min
Poľskí "kibici" vypískali svojich, Mak: Našou zásluhou, mohlo byť 5:0

VROCLAV - Slovenskí futbalisti ukázali v piatkovom prípravnom zápase s Poľskom ich krajšiu tvár. Po bravúrne takticky zvládnutom prvom polčase a celkovo kvalitnom výkone zvíťazili na pôde súpera vo Vroclavi 2:0 a zaznamenali len druhý triumf v tomto kalendárnom roku.

slovakia

left justify in out

Ďalší budú môcť zverenci trénera Jána Kozáka pridať v utorok 19. novembra v portugalskom Algarve, kde budú obrovským favoritom v súboji s debutantom na medzinárodnej scéne Gibraltárom.

Slováci prečkali úvodné minúty, v ktorých však Poliaci iba "vozili" loptu pred ich šestnástku, zvykli si na búrlivú atmosféru skoro vypredaného štadióna Miejski a následne dvakrát udreli. V 31. minúte vo forme hrajúci Juraj Kucka strelil už tretí gól v rade (predtým 2x FC Janov - pozn.) a o osem minút neskôr premiérovým presným zásahom v národnom tíme zvýšil vedenie hostí Róbert Mak. Po prestávke síce Poliaci opticky ožili, ale herného kŕča a nepohody zo zbabranej kvalifikácie MS 2014 sa nezbavili. Pri oboch góloch slovenského tímu odviedol skvelú prácu "asistent" Marek Hamšík: "Podali sme dobrý výkon a sme radi, že sme vyhrali. Pozerali sme sa na seba, dobre sme bránili a podnikali ešte lepšie protiútoky. Vedeli sme, že Poliaci dobre vstúpia do zápasu a budú nás chcieť zatlačiť, ale ustáli sme to a vyšli nám dva brejky, pritom sme ich mohli využiť aj viac," vyjadril sa stredopoliar SSC Neapol vo videu na webovej stránke SFZ. "Nezačali sme dobre, zatlačili nás, ale potom sme to chytili do našich rúk. Marek prihral dvakrát krásne na góly, viedli sme 2:0 a hralo sa nám lepšie. Prekvapilo ma, že poľskí fanúšikovia pískali na vlastných hráčov, ale bolo to aj našou zásluhou. Mrzia nás ďalšie nepremenené šance, mohlo to byť pokojne 5:0, ale určite sme spokojní aj s víťazstvom o dva góly," pridal svoj postreh Róbert Mak, ktorý patril k najnebezpečnejším hráčom slovenskej ofenzívy.

Spokojnosť sršala z tváre kormidelníka Jána Kozáka. Jeho mužstvo zopakovalo výkon zo septembrového duelu kvalifikácie MS 2014 v Bosne a Hercegovine, nad ktorou v Zenici senzačne vyhralo 1:0. Vo Vroclavi síce nešlo o ostré body, ale každé víťazstvo na medzinárodnej scéne a tobôž nad stále silným, hoci krízu prežívajúcim Poľskom, je cenné. "Po takomto priebehu sa mi dobre hodnotí zápas. Myslím si, že až na niektoré úseky sme boli po celý čas lepším mužstvom. Vytvorili sme si veľa šancí, dali sme dva góly a ďalších štyri-päť šancí sme zahodili. S hrou mužstva som veľmi spokojný. Mužstvo Poľska má svoju kvalitu a nie je jednoduché ustáť vedenie proti takým individualitám ako sú Lewandowski a Blaszczykowski. Vedeli sme, že súper za stavu 2:0 otvorí hru a budú príležitosti na brejky. Tak aj bolo, škoda, že sme z nich nedali tretí gól. Keby sa naše a poľské mužstvo spojilo, vytvorili by sme jedno perfektné mužstvo, lebo nám typologicky chýbajú hráči ako má súper a naopak," povedal Kozák na pozápasovej tlačovej konferencii.

V sobotu popoludní po prílete z Poľska sa v Senci uskutočnil zraz reprezentácie na ďalší prípravný zápas s Gibraltárom, z víťazného kádra z piatkového duelu v ňom zostalo len 5 hráčov (Tomáš Košický, Kornel Saláta, Viktor Pečovský, Tomáš Kóňa, Stanislav Šesták - pozn.).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona