Poľskí hasiči pre búrky zasahovali takmer 500-krát, zahynul jeden človek

NETKY.SK • 8 Júl 2015, 11:05 • 2 min
Poľskí hasiči pre búrky zasahovali takmer 500-krát, zahynul jeden človek

VARŠAVA - Takmer 500 výjazdov uskutočnili poľskí hasiči pre následky prudkých búrok, ktoré v noci nadnes postihli predovšetkým juhozápad Poľska, uviedla agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Podľa vyhlásenia záchrannej služby, na ktoré sa odvoláva, vlna búrkového počasia v Poľsku zanechala po sebe jedného mŕtveho. Nemenovaného muža zabil strom, ktorý spadol na jeho auto. Nasadení hasiči odstraňovali popadané stromy a odčerpávali vodu z pivníc. Podľa DPA zostali po búrkach neprejazdné viaceré cesty, predovšetkým v Sliezsku, pričom niektoré úseky boli zaplavené. Vlaky medzi mestami Poznaň a Štetín pre stromy a vetvy na trati premávali do skorých ranných hodín len po jednej koľaji.

 

Následky prudkých búrok z utorňajšieho večera a noci na dnes odstraňujú taktiež v Nemecku, Rakúsku a Česku. V nemeckej spolkovej krajine Porýnie-Falcko podľa denníka Süddeutsche Zeitung tornádo strhlo strechy na desiatkach domov, nespôsobilo však vážnejšie zranenia. Rakúska stanica ORF uvádza, že v tirolskom Innsbrucku nárazy vetra dosahovali rýchlosť 141 kilometrov za hodinu. Prerušenie dodávok elektriny v noci pocítilo približne 14.000 tirolských domácností.

 

Český spravodajský server iDNES.cz informoval o silnom krupobití, výpadkoch v zásobovaní elektrinou a stromoch blokujúcich železničné trate, do ktorých v dvoch prípadoch narazili vlaky, pričom nikto neutrpel zranenia. Hasiči podľa webového vydania denníka Mladá fronta DNES okrem iného evakuovali dva detské tábory a likvidovali požiar domu spôsobený úderom blesku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies