Poľskí fanúšikovia Harryho Pottera chcú kúpiť hrad a premeniť ho na Rokfort

NETKY.SK • 4 Marec 2015, 12:59 • 2 min
Poľskí fanúšikovia Harryho Pottera chcú kúpiť hrad a premeniť ho na Rokfort

VARŠAVA - Poľskí fanúšikovia kníh a filmov o čarodejníckom učňovi Harrym Potterovi začali zhromažďovať peniaze na kúpu hradu Czocha v blízkosti českých hraníc. Plánujú ho premeniť na čarodejnícku školu, do ktorej chodil knižný hrdina. Informoval o tom dnes český spravodajský portál iDNES.cz.

slovakia

left justify in out

Hrad pochádza z 13. storočia. Dal ho postaviť český kráľ Václav I. Svoju súčasnú podobu získal na začiatku 20. storočia, keď ho dal jeho majiteľ prestavať podľa obrazu z roku 1703. Neskôr ho využívala armáda i filmári.

 

Fanúšikovia potrebujú získať prostredníctvom tzv. crowdfundingu necelý milión eur, aby mohli hrad odkúpiť. Kvôli zbierke sa spojila poľská organizácia LiveForm a dánska organizácia Rollespilsfabrikken.

 

V priebehu troch dní zatiaľ získali takmer 18.000 eur. Ak sa im podarí vyzbierať 45.000 eur, budú môcť v novembri zorganizovať štvordňovú hru. V jej rámci sa z hradu stane škola čarov a kúziel Rokfort. Účastníci sa v kostýmoch na štyri dni premenia na jej žiakov a budú si tak môcť vychutnať atmosféru sveta Harryho Pottera.

 

Mená hrdinov ani názov Rokfort sa však nebudú môcť v rámci hry použiť. Hra totiž nie je oficiálnou akciou, ktorú by podporovalo štúdio Warner Bros. Záujem je napriek tomu obrovský, prvé dve hry naplánované na apríl sú už dokonca vypredané.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona