Poľskí baníci na hraniciach zablokovali vlak privážajúci ruské uhlie

NETKY.SK • 24 September 2014, 14:51 • 2 min
Poľskí baníci na hraniciach zablokovali vlak privážajúci ruské uhlie

MOSKVA - Poľskí baníci zablokovali na hraniciach vstup vlaku privážajúcemu ruské uhlie z Kaliningradskej oblasti, ktorá je enklávou Ruskej federácie medzi Litvou a Poľskom. Informovala o tom dnes agentúra RIA Novosti s odvolaním sa na spravodajskú stanicu RMF 24.

slovakia

left justify in out

"Protestujúci nevpustia žiadny vlak, ktorý bude voziť do Poľska z Kaliningradskej oblasti uhlie," povedal pre novinárov Stanislaw Klysz z hnutia Solidarita. 
     

Podľa neho sa baníci snažia upozorniť na to, že dovoz tejto komodity môže zničiť uhoľný priemysel, na ktorom závisí energetická bezpečnosť krajiny.
     

Železničný prístup by mohol zostať zablokovaný do konca týždňa, doplnil Klysz. V noci nadnes približne 200-členná skupina baníkov zo Sliezska zamedzila vstup vlaku s ruským uhlím na hraničnom priechode Braniewo-Mamonowo. Vlak sa následne vrátil do Kaliningradu.
     

Ruský denník Kommersant, citujúc poľského ministra zahraničných vecí Radoslawa Sikorského, v auguste napísal, že Varšava zvažuje zákaz dovozu ruského uhlia. Diskusia o zákaze sa zintenzívnila po tom, ako Moskva zaviedla zákaz dovozu potravín z EÚ v odozve na uvalenie sankcií zo strany Západu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies