Poľskí baníci eskalujú protesty, nedohodli sa s vládou

NETKY.SK • 13 Január 2015, 10:13 • 2 min
Poľskí baníci eskalujú protesty, nedohodli sa s vládou

VARŠAVA - Baníci z najväčšej európskej firmy na spracovanie uhlia Kompania Weglova v pondelok informovali o zintenzívnení svojich protestov proti plánom na reštrukturalizáciu spoločnosti.

slovakia

left justify in out

Urobili tak po tom, ako rokovania s vládou vo Varšave opäť zlyhali. Kabinet premiérky Ewy Kopaczovej ešte minulý týždeň informoval, že plánuje výrazne obmedziť prevádzku v štyroch zo 14 baní prevádzkovaných spoločnosťou Kompania Weglowa na juhu Poľska. O prácu by tak prišlo až 5000 pracovníkov.

 

Protesty baníkov sa začali v štyroch baniach minulý týždeň. Kopaczová obnovila rokovania s odborármi po tom, ako ich prvé kolo zlyhalo ešte cez víkend. Odborárski predáci však s vládnymi predstaviteľmi odmietajú rokovať a označujú ich za "šašov". V štyroch baniach, ktorých by sa reštrukturalizácia mala dotknúť, pracuje v súčasnosti asi 11-tisíc zamestnancov a za posledné tri roky tam vyrobili stratu vo výške 1,9 miliardy zlotých (viac ako 440 miliónov eur).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies