Poľského chlapčeka našli podchladeného pri potoku, mal iba 12 stupňov!

NETKY.SK • 2 December 2014, 16:03 • 2 min
Poľského chlapčeka našli podchladeného pri potoku, mal iba 12 stupňov!

VARŠAVA - Poľskí lekári sa snažia zachrániť dvojročného chlapca, ktorého našli v nedeľu ráno podchladeného a v bezvedomí na brehu potoka pri dedine Raclawice neďaleko Krakova. Chlapček mal v mrazivom počasí oblečený len horný diel pyžama a ponožky.

slovakia

left justify in out

Lekár z detskej nemocnice v Krakove Janusz Skalski dnes pre agentúru AP uviedol, že teplota chlapcovho tela pri prijímaní do nemocnice bola 12 stupňov Celzia. Tep mal veľmi spomalený: jeho srdce bilo len raz za niekoľko desiatok sekúnd.

 

Lekárom sa podarilo postupne zvýšiť jeho telesnú teplotu na 36 stupňov Celzia, čo je takmer normálna hranica. Jeho srdce už bije v pravidelnom rytme, obličky pracujú tiež. Otázne je, či a do akej miery je poškodený mozog, keďže krvný obeh v tele podľa domnienok lekárov asi dve-tri hodiny nefungoval normálne.

 

Chlapčekov zdravotný stav označujú lekári za vážny, ale stabilizovaný. Vzhľadom na extrémnu hypotermiu je v starostlivosti tímu špecialistov - neurológov i kardiológov, informoval portál TVP.info.

 

Zatiaľ nie je známe, kedy presne, ako a prečo chlapček odišiel z domu. Jeho stará matka utrpela šok, je hospitalizovaná na psychiatrickej klinike a nemôže sa podrobiť výsluchu, informoval poľský webový portál Fakt.pl. Podľa webu TVP.info, odvolávajúceho sa na neoficiálne zdroje, žena nikdy nezamykala vchodové dvere do domu. Chlapčeka údajne večer uložila do postieľky v detskej izbe a cez noc ho bola niekoľkokrát skontrolovať. Ráno však zistila, že postieľka je prázdna, a keď dieťa nenašla ani nikde v dome, zalarmovala políciu.

 

Poľské médiá informovali, že chlapčeka našli v bezvedomí asi 600 metrov od domu. Policajti ho preniesli do najbližšieho domu, kde ho začali oživovať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies