Poľské ultrapravicové skupiny protestovali proti zablokovaniu účtov na Facebooku

NETKY.SK • 5 November 2016, 17:34 • 2 min
Poľské ultrapravicové skupiny protestovali proti zablokovaniu účtov na Facebooku

VARŠAVA - Niekoľko krajne pravicových poľských skupín protestovalo dnes pred sídlom Facebooku vo Varšave po tom, čo táto spoločnosť dočasne zablokovala ich profily.

slovakia

left justify in out

V poľskom hlavnom meste demonštrovalo popoludní okolo 120 ľudí a odsúdilo spomínané opatrenie ako "cenzúru", informovala tlačová agentúra AP.

 

Facebook nedávno zablokoval profily krajne pravicových nacionalistických skupín - tento krok urobil pred demonštráciami nacionalistov naplánovanými na Deň nezávislosti, ktorý budú v Poľsku oslavovať na budúci piatok 11. novembra. Extrémistické skupiny sa v posledných rokoch dostávali do násilných zrážok s políciou práve na tento každoročný sviatok. Facebook odvtedy už profily odblokoval.

 

Účastníci dnešného zhromaždenia vo Varšave vyzvali Facebook, aby rešpektoval slobodu prejavu, ktorú zaručuje poľský zákon. Krzysztof Bosak z Národného hnutia povedal protestujúcim: "To, čo robí Facebook, nie je v súlade s našimi ústavnými právami."

 

Medzi skupinami prítomnými na zhromaždení sa nachádzali aj Národný radikálny tábor a Celopoľská mládež.

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona