Poľské stíhačky budú v rámci NATO strážiť nebo nad Bulharskom a Rumunskom

NETKY.SK • 3 Jún 2016, 13:17 • 2 min
Poľské stíhačky budú v rámci NATO strážiť nebo nad Bulharskom a Rumunskom

VARŠAVA - Poľské bojové lietadlá sa zúčastnia na misii NATO, ktorá bude strážiť vzdušný priestor na juhovýchode aliancie, oznámila dnes poľská agentúra PAP.

slovakia

left justify in out

Citovala námestníka ministra obrany Tomasza Szatkowského, ktorý povedal, že poľské stíhačky budú hliadkovať nad Bulharskom a Rumunskom. "Bolo rozhodnuté, teraz sa prerokúvajú podrobnosti," potvrdil.


Poľsko chce svojou účasťou na misii demonštrovať, že nielenže žiada o bezpečnosť pre seba, ale tiež pomáha svojim spojencom v NATO, pokračoval. Lietadlá NATO od roku 2004 hliadkujú nad Estónskom, Lotyšskom a Litvou, ktoré nemajú vlastné stíhacie letky. Ich spojenci v NATO, vrátane Poľska, tam posielajú bojové letectvo na rotačnej báze.


Podľa Szatkowského bude rotačná aj misia na Balkáne. Poľsko je pripravené vyslať tam svoje lietadlá "už na jeseň, ale uvidíme, či budú pripravení naši partneri".

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies