Poľské aerolínie zaviedli pravidlo dvoch členov posádky v kokpite

NETKY.SK • 28 Marec 2015, 15:52 • 2 min
Poľské aerolínie zaviedli pravidlo dvoch členov posádky v kokpite

VARŠAVA - Poľská štátna letecká spoločnosť LOT zaviedla v noci nadnes s okamžitou platnosťou opatrenie, podľa ktorého musia byť v kokpite vždy a na všetkých letoch najmenej dvaja oprávnení členovia posádky. Napísala to agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Poľské aerolínie zaviedli toto pravidlo na základe odporúčania, ktoré pre všetky letecké spoločnosti vydala Európska agentúra pre leteckú bezpečnosť (EASA).

 

Pokiaľ bude chcieť pilot opustiť kokpit, oprávnený člen posádky lietadla nahradí pilotovo miesto v kokpite po celú dobu jeho neprítomnosti.

 

EASA v piatok dočasne odporučila leteckým spoločnostiam, aby zabezpečili, že majú vždy v pilotnej kabíne najmenej dvoch členov posádky. Toto odporúčanie prijala "na základe dostupných informácií o nehode letu (Germanwings) a doterajších výsledkov technického vyšetrovania".

 

Francúzska prokuratúra oznámila, že podľa doterajších zistení druhý pilot havarovaného lietadla Airbus A320 Andreas Lubitz (27) zrejme úmyselne spôsobil haváriu, pri ktorej v utorok zahynulo všetkých 150 ľudí na palube. Nemeckí vyšetrovatelia sa snažia objasniť, čo mohlo viesť Lubitza k takémuto rozhodnutiu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies