Poľské aerolínie LOT a Turkish Airlines podpísali dohodu o strategickom partnerstve

NETKY.SK • 14 August 2015, 14:31 • 2 min
Poľské aerolínie LOT a Turkish Airlines podpísali dohodu o strategickom partnerstve

VARŠAVA - Poľské aerolínie LOT a turecká letecká spoločnosť Turkish Airlines dnes podpísali dohodu o strategickom partnerstve.

slovakia

left justify in out

Ich cieľom je užšia spolupráca, ktorá by mala v budúcnosti viesť k vytvoreniu spoločného podniku. Informovala o tom agentúra PAP.

 

Obe letecké spoločnosti budú podľa dohody spolupracovať na prieskume trhu a vytypovaní nových potenciálnych liniek a služieb.

 

LOT a Turkish Airlines sú už roky partnermi. Najprv sa ich vzájomná spolupráca sústredila na vybudovanie pravidelného leteckého spojenia medzi Varšavou a Istanbulom a neskôr k nemu pribudli aj lety do Ammánu, Káhiry, Ankary a tiež linky na trase Varšava-Viedeň a do Krakova.

 

Obe spoločnosti sú súčasťou Star Alliance, do ktorej patrí napríklad aj Lufthansa.

 

Šéf tureckej spoločnosti Temel Kotil očakáva od partnerstva zvýšenie efektívnosti a posilnenie na kľúčových trhoch oboch aerolínií. Šéf LOT Sebastian Mikosz uviedol, že vzhľadom na rastovú stratégiu aerolínií je teraz ten správny čas na spoluprácu s kľúčovými partnermi.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies