Poľská vládnuca strana zmazala svoj protiutečenecký tweet

NETKY.SK • 17 Jún 2017, 07:46 • 2 min
Poľská vládnuca strana zmazala svoj protiutečenecký tweet

VARŠAVA - Poľská vládnuca strana zverejnila na Twitteri ďalšie tvrdé protiutečenecké vyhlásenie, ktoré však rýchlo zmazala a označila ho za "nešťastné".

slovakia

left justify in out

"Nenechajte sa presvedčiť, že averzia voči utečencom je niečo zlé. Poliaci nie sú v Európe výnimkou," znelo vyhlásenie strany Právo a spravodlivosť (PiS). Jeho súčasťou bola aj tabuľka s výskumom inštitútu Pew Research Center, podľa ktorého väčšina v deviatich európskych krajinách vrátane Poľska neschvaľuje, ako Európska únia zvláda otázku utečencov.

 

Strana tento tweet rýchlo odstránila a kancelária premiérky Beaty Szydlovej uviedla, že bol napísaný "krajne nešťastným spôsobom". Nahradilo ho umiernenejšie stanovisko, v ktorom sa iba konštatuje, že väčšina Európanov nesúhlasí s migračnou politikou EÚ.

 

Európska komisia začala tento týždeň právne konanie vo veci nesplnenia povinnosti voči Poľsku, Česku a Maďarsku. Dôvodom je, že uvedené krajiny nedodržali svoje povinnosti na základe rozhodnutia o relokáciách migrantov, ktoré Rada EÚ prijala v septembri 2015. Poľská vláda tvrdí, že prijatie moslimských utečencov by v súčasnosti mohlo viesť k zakoreneniu radikalizácie v krajine a postupne k forme kultúrnej samovraždy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona