Poľská vládna PiS testuje svoju popularitu v doplňovacích voľbách do Senátu

NETKY.SK • 6 Marec 2016, 14:54 • 2 min
Poľská vládna PiS testuje svoju popularitu v doplňovacích voľbách do Senátu

VARŠAVA - Poľská konzervatívna vládnuca strana Právo a spravodlivosť (PiS) čelí dnes prvému testu popularity, odkedy sa vlani v novembri ujala vlády.

slovakia

left justify in out

Testom sú dnešné doplňovacie voľby do Senátu v jednom z obvodov v Podleskom vojvodstve. Informovala o tom agentúra AP.

 

Doplňovacie voľby sa konajú v obvode Lomža a Augustów, kde sa kandidát zvolený za senátora, Bohdan Paszkowski, svojho mandátu v Senáte vzdal po tom, ako bol vymenovaný za predsedu regionálnej samosprávy. Medzi šiestimi kandidátmi, ktorí sa uchádzajú o kreslo v Senáte za tento obvod, je aj Anna Maria Anders zastupujúca PiS.

 

Šéf PiS Jaroslaw Kaczyňski uviedol, že dnešné doplňovacie voľby sú testom podpory pre vládnu stranu, ktorá zavádza rozsiahle zmeny v štátnych úradoch a v systéme sociálne dávok. Nedávne zmeny týkajúce sa Ústavného súdu a štátnych médií viedli v Poľsku k mohutným pouličným protestom a vyvolali znepokojenie Európskej únie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona