Poľská vláda zvažuje prijatie niekoľkých utečencov, ktorí potrebujú bezodkladné lekárske ošetrenie

NETKY.SK • 31 Máj 2017, 08:31 • 2 min
Poľská vláda zvažuje prijatie niekoľkých utečencov, ktorí potrebujú bezodkladné lekárske ošetrenie

VARŠAVA - Poľská vláda zvažuje, že dočasne prijme Sýrčanov, ktorí potrebujú liečbu a lekársku starostlivosť.

slovakia

left justify in out

Oznámil to v utorok poľský minister zahraničných vecí Witold Waszczykowski. Vyhlásenie ministra je významnou, aj keď opatrnou, zmenou v postoji poľskej vlády, ktorá dosiaľ odmietala prijať akýchkoľvek migrantov z Blízkeho východu a Afriky, a to z obáv o bezpečnosť krajiny.

 

Odmietanie Poľska podieľať sa na programe Európskej únie, založenom na prerozdelení približne 140.000 migrantov z Talianska a Grécka, vyvolávalo kritiku lídrov EÚ a varovania pred uvalením sankcií za túto neochotu.

 

Po utorkovom stretnutí ministrov zahraničných vecí z krajín strednej a východnej Európy Waszczykowski povedal, že Poľsko je "v prvom štádiu úvah o takzvaných humanitárnych koridoroch".

 

Koridory by znamenali dočasné prijatie Sýrčanov na liečbu a rekonvalescenciu. Šéf poľskej diplomacie ich odlíšil od programov prerozdeľovania (relokácie) migrantov a uviedol, že zvažovaný krok by bol formou humanitárnej pomoci.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies