Poľská vláda vyčlení na obnovu sýrskych domov takmer milión eur

NETKY.SK • 11 Apríl 2017, 14:35 • 2 min
Poľská vláda vyčlení na obnovu sýrskych domov takmer milión eur

VARŠAVA - Poľská vláda vyčlení štyri milióny poľských zlotých (približne 946.000 eur) na obnovu domov sýrskych rodín. Oznámila to dnes predsedníčka vlády Beata Szydlová.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Príslušné projekty budú realizované prostredníctvom humanitárneho združenia Cirkev v núdzi.

"Rozhodli sme sa, že spoločne s asociáciou (Cirkev v núdzi) a otcom profesorom (Waldemarom Cislom) implementujeme ďalší projekt," ohlásila premiérka. Podľa Szydlovej pôjde o rekonštrukciu domov rodín žijúcich v Sýrii, na ktorú vláda vyčlení štyri milióny zlotých.

Poľská vláda už začiatkom marca oznámila, že sa pripojí k cirkevnej iniciatíve na pomoc ťažko skúšanej sýrskej populácii. Premiérka Szydlová vtedy vo Varšave informovala o uvoľnení 1,5 milióna zlotých z rezervy na obnovu a podporu nemocničných zariadení v blízkovýchodnej krajine sužovanej občianskou vojnou.

Predsedníčka poľskej vlády však v marci súčasne uviedla, že prijímanie utečencov nepovažuje za vhodnú formu pomoci a zhodne s ministrom vnútra Mariuszom Blaszczakom sa vyjadrila, že relokácia utečencov nie je prejavom solidarity.


 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona