Poľská vláda poslala do Tunisu lekárov na pomoc zraneným

NETKY.SK • 19 Marec 2015, 12:08 • 2 min
Poľská vláda poslala do Tunisu lekárov na pomoc zraneným

VARŠAVA - Poľsko poslalo do Tuniska lietadlo s lekármi a diplomatmi, aby pomohli a priviezli späť Poliakov zranených pri útoku pred múzeom v Tunise.

slovakia

left justify in out

Minister zahraničia Grzegorz Schetyna vo štvrtok povedal, že podľa aktuálnych informácií zomreli pri útoku dvaja Poliaci, dvaja sú nezvestní a deviatich hospitalizovali so zraneniami, ktoré nie sú život ohrozujúce. Prezident Bronislaw Komorowski však poznamenal, že tuniské úrady stále identifikujú obete a počty sa ešte môžu zmeniť. Štátne zástavy na vládnych budovách sú na znak smútku stiahnuté na pol žrde. Do Tunisu vláda poslala lekárov, psychológov a konzulárnych pracovníkov. Podľa cestovných kancelárií je momentálne v Tunisku asi 300 poľských turistov.


Ozbrojenci spustili v stredu paľbu na turistov vystupujúcich z autobusov pred tuniským národným múzeom, pričom zabili 19 ľudí, z toho 17 cudzincov. Ďalších vzali ako rukojemníkov vo vnútri múzea, kam utiekli. Bezpečnostné sily vtrhli do múzea Bardo neďaleko parlamentu v centre Tunisu dve hodiny neskôr, zabili dvoch militantov ozbrojených kalašnikovmi a oslobodili všetkých rukojemníkov. Medzi zabitými sú Poliaci, Taliani, Španieli, Nemci, Kolumbijčania, Japonci, Austrálčan a Francúz. Vyše 40 ľudí utrpelo zranenia. Pri operácii zahynul aj jeden Tunisan a jeden policajt. Kto je za čin zodpovedný, nie je zatiaľ jasné. Podľa polície bol jeden z útočníkov úradom známy, nevedia však o žiadnej konkrétnej väzbe na militantnú skupinu. Momentálne sa pátra po možných komplicoch páchateľov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies