Poľská turistka neprežila pád z vrchu Východná Vysoká

NETKY.SK • 8 Október 2014, 06:36 • 2 min
Poľská turistka neprežila pád z vrchu Východná Vysoká

VYSOKÉ TATRY - Pád z vrcholu Východná Vysoká vo Vysokých Tatrách dnes neprežila poľská turistka. Z Horskej záchrannej služby informovali, že v dopoludňajších hodinách im poľský turista oznámil, že videl padať človeka zo spomínaného vrcholu s nadmorskou výškou 2428 metrov smerom do Veľkej Studenej doliny.

slovakia

left justify in out

Záchranári preto požiadali o súčinnosť posádku leteckých záchranárov, ktorí po pristáti na heliporte v Starom Smokovci zobrali dvoch horských záchranárov na palubu. Pre silný nárazový vietor a prevaľujúcu sa oblačnosť nebolo možné dostať sa pomocou vrtuľníka do Veľkej Studenej doliny, preto sa záchranári vrátili a pokračovali po zemi. Medzitým sa oznamovateľovi podarilo dostať na miesto, kde asi po 300 metrovom páde ležalo telo 28-ročnej poľskej turistky z Gdanska. Žena podľa HZS utrpela zranenia nezlučiteľné so životom.
      

Desať profesionálnych záchranárov HZS v dvoch skupinách odišlo pre telesné pozostatky, ktoré v márnici odovzdali príslušníkom polície a obhliadajúcemu lekárovi. Horskí záchranári z Vysokých Tatier tak dnes zaznamenali siedmu obeť roku 2014.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona