Poľská transsexuálna poslankyňa sa nestala podpredsedníčkou parlamentu

NETKY.SK • 8 Február 2013, 12:33 • 2 min
Poľská transsexuálna poslankyňa sa nestala podpredsedníčkou parlamentu

Poľská transsexuálna poslankyňa sa nestala podpredsedníčkou parlamentu - Politika Prvá poľská transsexuálna poslankyňa prišla o možnosť uchádzať sa o post podpredsedu parlamentu, keďže poslankyňa, ktorú mala nahradiť, odmietla odstúpiť a poslanecký zbor h

slovakia

left justify in out

imgPrvá poľská transsexuálna poslankyňa prišla o možnosť uchádzať sa o post podpredsedu parlamentu, keďže poslankyňa, ktorú mala nahradiť, odmietla odstúpiť a poslanecký zbor hlasovaním rozhodol o jej zotrvaní vo funkcii. Informovala o tom agentúra AP. 

Anna Grodzka vyvolala veľký záujem médií už vtedy, keď sa v roku 2011 stala poslankyňou parlamentu. Záujem vzrástol ešte viac, keď pred niekoľkými dňami oznámila zámer uchádzať sa o funkciu podpredsedníčky parlamentu. Narazila však aj na nevôľu konzervatívnych poslancov, ktorí avizovali, že jej vymenovaniu zabránia.

Aj keď je post podpredsedníčky Sejmu už mimo jej dosahu, 58-ročná Grodzka má už aj tak veľký vplyv na politickej scéne, keďže sa stala azda najvýznamnejším symbolom liberálnych zmien v tradične konzervatívnej spoločnosti ovplyvňovanej učením katolíckej cirkvi, ku ktorej sa hlási väčšina poľského obyvateľstva. 

Súd sa pred tromi rokmi uzniesol, že Grodzka je ženou narodenou v tele muža. Na základe zmeny jej právneho statusu, potom v Thajsku absolvovala operáciu na zmenu pohlavia. V roku 2011 sa stala prvým transsexuálnym členom poľského parlamentu. Kandidovala za ultraliberálne Palikotovo hnutie.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona